Bloemist en/of plantenliefhebber? Kies voor Tiffany!

19 april 2019 11:30
In 1885 maakte Louis Comfort Tiffany het glaskunstwerk Flower, Fish and Fruit, met weelderige bloemen en planten. Het samenspel van de bontgekleurde bloemen en plantbladeren met het glaswerk van Tiffany zien we veel terug. Met succes! Lees in dit blog waarom het een goed idee is om Tiffany samen met bloemen en planten te stylen.

Op onze Voorjaarsbeurs hebben we de combinatie van meubelen, verlichting en bloemen gemaakt door op de kabinetkasten onze Coloured by Art© vazen te vullen met sierlijke (bloesem)takken. Waarom passen ze zo goed bij elkaar?

Spelen met licht

Allereerst is er de vorm van een bloem. De sierlijke kroonbladeren zijn stuk voor stuk uniek: net als het kunstig gebogen glaswerk van Tiffany. Eén van de redenen waarom we in de vormgeving van Tiffany veel bloemvormen zien. Kijk bijvoorbeeld naar de Lovely Flower-serie en de Tiffany Tafellamp Hortensia.

De kleurschakeringen in het glas zijn ook te vergelijken met bloemen. Door de fragiliteit van een bloemblad heeft deze vaak geen vaste kleur. Deze verschillende kleurschakeringen zijn ook te herkennen in Tiffany glas. Dan is er nog het zonlicht. De lichtstralen spelen graag met de kleuren van bloemen en laten ook Tiffany glas schitteren.

Afbeeldingen ter illustratie. Tiffany Tafellamp Lovely Flower White

Kom langs

Om de Tiffany items nog beter tentoon te stellen, is het dus een geweldig idee om de lampen tussen de bloemen en planten te zetten – of andersom. Het is een match made in heaven! Bekijk onze lampen online of maak een afspraak om onze showroom in Lexmond te bezoeken en de mogelijkheden te bespreken.