Art Deco Trade Reisgids | Deel 1 New York en Kyoto

10 juli 2019 12:06
Het is tijd voor vakantie! Gaat u op reis deze zomer? Bij Art Deco Trade zijn we dol op reizen en we laten ons dan ook graag inspireren door verschillende kunst- en architectuurstijlen in het buitenland. We hebben een speciale, vierdelige reisgids opgesteld met reistips voor steden die perfect passen bij onze populaire modellen. Laat u inspireren en lees meer over onze zomeropeningstijden.

New York

Tiffany Wandlamp New York De bruisende wereldstad die nooit slaapt: daar hoort spannende verlichting bij. De Tiffany Wandlamp New York laat rechte en gebogen lijnen zien in witkleurige glasvlakken met parelmoerglans. De Art Deco touch van de lamp past goed bij de wervelende Big Apple en door de stijlvolle kleuren is de lamp toepasbaar in verschillende interieurs.

Nog een hoogtepunt van New York is de bekende wolkenkrabber Chrysler Building. Het gebouw werd van 1928 tot en met 1930 gebouwd en de roaring twenties zijn terug te zien in de uitbundige vormen. Het gebouw wordt dan ook wel gezien als het icoon van de Art Deco. De expressionistische vormen van glaskap Chrysler zijn zeldzaam gedetailleerd en uitgevoerd in opaalwit glas. De glaskap is te assembleren als plafonnière, hanglamp, vloerlamp, tafellamp, 3-Lichts en met Empire-armaturen voor een complete Amerikaanse touch.

Kyoto

Oorspronkelijk komt de Japanse notenboom met haar prachtige bladeren uit China, maar de Tiffany Wandlamp Ginkgo Leaf Tiffany Wandlamp Ginkgo Leaf is deels geïnspireerd op de Japanse architectuur. Dat is te zien aan de vlakverdeling van de lamp en het paarlemoer glas in het ontwerp. De wandlamp krijgt door de fleurige en florale lijnen van het blad een uitstraling die prachtig past bij de dromerige stad! Het roodbruine glas is zowel aan als uit een feest om naar te kijken.

 

New York en Kyoto. Afbeeldingen ter illustratie: Unsplash

 

Zomeropening Art Deco Trade

Deel twee van de reisgids staat in het teken van Parijs en Amsterdam. Maar waar u ook vertoeft, deze zomer bestelt u eenvoudig en overal -bijvoorbeeld vanuit een hangmat op een tropisch strand- de modellen van Art Deco Trade. Wij zijn de hele zomer geopend zoals gebruikelijk en ontvangen u graag op afspraak in onze showroom in Lexmond. Een order plaatsen is ook via onze website, per mail en telefonisch mogelijk.

Een bijzondere en reislustige zomer gewenst!