Art Deco Trade Reisgids | Deel 3 Mill Run en Glasgow

7 augustus 2019 12:20
De zomerperiode: voor sommigen hét moment om een vakantie te plannen. De architectuur en kunststijlen van over de gehele wereld kunnen een aangename inspiratiebron zijn - zeker op het gebied van verlichting! In het derde deel van de reisgids neemt Art Deco Trade u mee naar een Amerikaanse staat en een Art Nouveau stad. Lees mee en laat u inspireren!

Mackintosh Rose Tiffany PaneelGlasgow

Als echte Art Nouveau-stad mag het Schotse Glasgow niet aan de reisgids ontbreken. De beroemde ontwerper Charles Rennie Mackintosh woonde hier en dat is op diverse locaties terug te zien. Zijn huis aan het Hunterian Museum is dan ook het bezoeken waard. De Mackintosh roos en daarmee Glasgow zijn terug te vinden in het Rose Tiffany Paneel, met glas in sprankelende kleuren. Een stukje Schotland voor het raam, of als kunstwerk tegen een muur!

 

Mill Run

In de Amerikaanse staat Pennsylvania is de wereldberoemde villa Fallingwater te vinden (zie Tiffany Strakke Hanglamp Fallingwaterhoofdfoto). De functionalistisch gebouwde villa met boeiende horizontale lijnen van beton is over een waterval heen gebouwd en wordt gezien als hét meesterwerk van de Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright. In de Fallingwater-serie zijn verschillende hanglampen, vloerlampen, tafellampen en plafonnières te vinden met warm gekleurde glasstukjes in een patchwork motief. Meer Lloyd Wright? In ons assortiment zijn onder meer lantaarnmodellen en een bijzonder paneel te vinden met geometrisch gepuzzeld glas en spannende, asymmetrische ontwerpen.

Mill Run en Glasgow. Afbeeldingen ter illustratie: Unsplash 

Zomeropening Art Deco Trade

Waar u ook vertoeft, deze zomer bestelt u eenvoudig en overal –bijvoorbeeld vanuit een hangmat op een tropisch strand- de modellen van Art Deco Trade. Wij zijn de hele zomer geopend zoals gebruikelijk en ontvangen u graag op afspraak in onze showroom. Een order plaatsen is ook via onze website, per mail en telefonisch mogelijk.

Art Deco Trade heeft een speciale reisgids opgesteld met reistips voor steden die perfect passen bij onze populaire modellen. Lees hier deel 1 met New York en Kyoto en deel 2 met Amsterdam en Parijs. Het vierde en laatste deel staat in het teken van Wenen en de Pyreneeën. 

Een bijzondere en reislustige zomer gewenst!