Vakantie tijd!

3 augustus 2020 22:00
Het is nog steeds vakantie tijd. De kinderen hebben in het gehele land vrij van school en het reizen begint weer voorzichtig op gang te komen... Zoals gemeld is Art Deco Trade dit jaar tijdens de zomervakantie niet gesloten en bestellingen worden doorlopend uitgeleverd; Handig en gemakkelijk! De voorraden slinken, maar in september arriveert de nieuwe container. Uitverkochte artikelen worden aangevuld. En...nieuwe modellen worden geïntroduceerd!

Geïnspireerd door reizen, architectuur en Art Deco stijl is ons oog gevallen op de wereldstad New York. New York City of NYC laat veel beroemde gebouwen zien, maar de gebouwen met een Art Deco ontwerp zijn wel het meest bekend. Denk aan de Chrysler en Empire State Buildings! Vloeiende lijnen, zigzag, abstract en figuratief: Tijdens De Roaring Twenties van de vorige eeuw floreerde de economie en om te imponeren ontstonden enorme wolkenkrabbers die de skyline domineerden in de meest spectaculaire vormen!

De strakke bouwkunst met allure was de inspiratie bron voor de nieuwe tafellamp NEW YORK.

Het Coloured by Art© model toont eenvoud in vorm en is geabstraheerd tot het minimale, maar is zeer doordacht en iconisch. De tinten wit en grijs geven een stads gevoel, dat doorbroken wordt door de natuurlijke en warme kleur olijfgroen in het middelpunt. De voorkant is als een façade. De achterkant is lager, maar de lijnen zijn weer in harmonie met de voorgevel. Leuk is zeker het zwevend gevoel van de kubistische zijkanten! Bij het zien van de lamp, denkt men meteen aan Art Deco architectuur. De lamp is een statement in een huis, restaurant of kantoor en past uitstekend bij de wandlamp NEW YORK die gelaagde vormen toont.