Reizen

12 augustus 2020 15:00
Wat hebben we er zin in! Reizen naar de mooiste oorden en steden. Gezellig eten en drinken, relaxen en cultuur beleven. Het Corona-virus beperkt ons, maar we kunnen weer overal van genieten. Gaat u niet op reis? Geniet dan van onze nieuwe Tiffany modellen "Shine a light". Het design van deze lampen is namelijk gebaseerd op de oorspronkelijke glas-in-lood ramen van het befaamde hotel LVTETIA (Lutetia) hotel in Parijs.

Parijs is een echte wereldstad, zeer internationaal georiënteerd en trekt jaarlijks grote aantallen toeristen. Alreeds in 52 v. Chr. veroverde Julius Caesar Parijs. De Romeinen, bouwden op grote schaal een samenhangend wegennet. Vroege vormen van toerisme waren voornamelijk gericht op het bedrijfsleven of pelgrimstochten. Men begon nu echter ook te reizen om beroemde monumenten te bekijken of te genieten van de thermale baden en de zee. In de huidige 21e eeuw trekt Parijs miljoenen toeristen!

De oorspronkelijke naam van Parijs was Lutetia, ook wel Lutetia Parisiorum. Lutetia verviel later als naam en Parijs (Paris) kwam ervoor in de plaats. Hotel Lutetia werd oorspronkelijk geopend in 1910 als logisch gevolg voor het opkomende toerisme en om onderdak te bieden aan het intellect voor nieuwe ideeën. Lutetia werd een plaats waar kunst, muziek, filosofie, wetenschap en politiek kon worden gecreëerd. Beroemde gasten zoals Matisse, Picasso, Josephine Baker en Juliette Greco resideerden graag in het motiverende gebouw. De architectuur van het gebouw is gestoeld op de Art Nouveau stijl, maar laat duidelijk al elementen zien van de opkomende Art Deco stijl. Ook de inrichting was geheel volgens de toen heersende trend.

Bovenstaand brengt ons op onze nieuwe lampen Coloured by Art© "Shine a light"! Het team van Art Deco Trade ontwikkelde 2 nieuwe lampen, een wandlamp en een tafellamp. De lampen zijn geïnspireerd op de glas-in-lood ramen van het Lutetia hotel. Helaas zijn deze ramen uit het gebouw verwijderd tijdens de renovatie van het hotel in 2014. De ramen worden wel bewaard in een speciaal depot.

"Shine a light" wandlamp: Gestileerde zonnige bloemen. De zwoel gele harten worden omlijst door transparant glas met diverse texturen. Het geheel is gevat in een zwarte omlijsting die de ramen als het ware afsluit. Een fantastisch model, dat warmte uitstraalt.
Tiffany Wandlamp

"Shine a light" tafellamp: Een beroemd dessin als 3 luik op een 3 hoeks basis.
Tiffany Tafellamp

Love Shine a Light! Plaats de lampen in huis, in een restaurant, hotel of ander mooi gebouw. Creëer onder deze lampen literatuur, muziek, kunst, wetenschap, filosofie of politiek. Raak geïnspireerd!