The Great Gatsby

16 augustus 2020 10:00
Vier het leven! Dans de Charleston. Luister naar jazz of blues. Trek een flapper-dress of gilet aan. Zet een leuk hoedje op of versier je zelf met parels of een lange sjaal. Liefde, intriges, rijkdom, macht, geluk en noodlot. Al deze ingrediënten komen aan bod in het verhaal van het boek van F. Scott Fitzgerald, gerealiseerd in 1925. Het verhaal speelt zich af tijdens de Roaring Twenties: Economische groei en toenemende welvaart, technologische vernieuwingen zorgden voor optimisme en een modern leven. Toch is het verhaal vooral een uiting van ware liefde......

In deze periode ontstaat ook een nieuwe kunststijl "Art Deco".

De naam Art Deco is een afkorting van de naam van de in 1925 in Parijs gehouden internationale tentoonstelling "L'Exposition Internationale des Arts Decoratifs et Industriëls Modernes", waar de nieuwe vormentaal voor het eerst aan een internationaal publiek werd getoond. De stijl ontstond na de Eerste Wereldoorlog in Parijs, maar is bijna universeel toegepast, zowel in de meeste Europese landen als in de Verenigde Staten. Het toepassen van monumentale geometrische vormen, geïnspireerd door de Afrikaanse volkskunst en als logisch gevolg van de Geometrische Art Nouveau, is een van de belangrijkste kenmerken van de Art Deco.

Vaak zijn er Paraboolvormen te zien of geometrische motieven, versierd met waaiers en veren dessins. Paarlemoer als blikvanger met de tint zwart of goud als accent. Alles in ornamentele en kubistische lijnen.

Art Deco vormen als prachtig decor is te zien in de film The Great Gatsby! Het verhaal is namelijk wel 5 x verfilmd en er zijn er tal van theaterproducties bekend. In 2013 speelde Leonardo DiCaprio de hoofdrol.

Het design team van Art Deco Trade raakte tevens geïnspireerd door de wereldberoemde film en ontwierp diverse Coloured by Art© lampen die zeer modisch zijn. Art Deco Trade is trots op de zeer goed verkopende lamp de Gatsby! De serie is nu uitgebreid met de imposante paraboolvormige lamp Carraway. De mooie regenboog paarlemoer tinten worden teruggezien bij alle Art Deco modellen. De serie omvat: Een wandlamp, klokje, fotolijstje, paneel en een spiegel. Er is een tafellamp en er zijn diverse plafonnières en hanglampen. Alles modellen passen bij elkaar qua vorm en glas, maar laten steeds een ander (kleur)accent zien.

Droom weg in een extravagant en harmonieus interieur! Met dank aan Coco Chanel, Louis Armstrong en Frank Lloyd Wright.