Make love, not war !

2 september 2020 15:00
Energiek, krachtig en creatief. Gewoon heel gaaf. We hebben het over de Roundabout serie van Coloured by Art©! De ROUNDABOUTS hebben allemaal een speels design met een geometrisch lijnenspel in rond draaiende beweging. Deze ronde Tiffany lampen geven een schitterend en sfeervol lichteffect. Het glas is gekleurd in oranje en geel. Dit zorgt voor een extra warme en zonnige uitstraling. Er zijn plafonnières, wandlampen, tafellampen, hanglampen en kroonluchters te bespeuren in deze hippe serie; Fleurige motieven die snelheid en verandering weergeven. De lampen maken blij.

Een belangrijke groep in de jaren 70 waren de hippies! Het fenomeen hippies heeft betrekking op idealistische jongeren die met name in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw actief waren. Hippies verzetten zich tegen liefdeloosheid, oorlog, discriminatie en geweld. Flowerpower: Iedereen kent de kleurrijke kleding en de bloemen in het lange haar!

Op muzikaal gebied was ook deze periode spectaculair. Nieuwe genres en stijlen ontstonden. De Beatles, De Rolling Stones, Elvis Presley, Bob Dylan, Deep Purple, Queen, Abba.... Ach, noem maar op. De wereld stond op z'n kop. De gevestigde orde trilde.

Oranje! De kleur ontstaat als de kleuren geel en rood worden gemengd. Diverse kleurschakeringen kunnen zo ontstaan, warme kleuren. Oranje doet ons denken aan het Nederlandse koningshuis, het Nederlandse elftal, maar ook aan de jaren zeventig. In deze periode ontstond internationaal een interieur stijl: Warme kleuren in oranje waren geliefd, vaak in combinatie met geel en bruin. Ook bonte kleuren zoals paars en hard groen werden veelvuldig in geometrische patronen en bloemenprints toegepast. Het toenmalige behang maakte een onvergetelijke indruk. Donkere meubels, plantenhangers van macramé, rotan stoelen en heel veel planten maakten het interieur heerlijk leefbaar en prettig. Al deze ingrediënten zijn momenteel weer erg hip en trendy! En ja, de fifties, sixties en seventies stijlen zijn zeker gestoeld op de Art Deco stijl. De Art Deco kunststijl is de grondlegger van de nieuwe moderne kunst. Zonder Art Deco geen modernisme.

Tiffany Plafonnière RoundaboutOnze trendy en prettig ogende ROUNDABOUT serie is toepasbaar in heel veel interieurs! Kies voor extravagant en wees niet saai.