LENTE

25 maart 2022 14:00
21 maart en ja het is weer Lente! De dagen worden langer en tijdens het mooie zonnige weer, zie je opeens veel bloesem aan bomen en struiken. Narcissen en Krokussen komen opeens tevoorschijn. Het stemt meteen vrolijk om te zien dat het landschap langzaamaan kleur krijgt.

Bloemen zijn het meest gegeven cadeau in Nederland. Men fleurt er letterlijk van op. Het woord fleur is ontleend aan het Franse woord voor bloem.

Bloemen hebben hun eigen taal. Zo is aan sommige bloemen een bepaalde symboliek toegekend. Bijvoorbeeld aan de Lotus. Alreeds in de Egyptische Oudheid werd de bloem heilig verklaard. De bloem stond symbool voor licht (de zon), want de blaadjes openen zich overdag en 's nachts is de kelk gesloten.

Van bloemen worden we blij! De Narcis toont zich vaak in goud geel en dat is hartverwarmend. Ogenschijnlijk een simpele bloem? Nee absoluut niet... De Narcis is zeer ijdel, want in het hart van de kelk laat de bloem een "trompet" zien.

Bloemen kunnen zeldzaam zijn. Zo doet de plant van de wilde Kievits bloem er soms 8 jaar over om in bloei te komen.

Verder is de Liseron romantisch om te zien, maar door het omslingeren van andere planten eigenlijk een beetje gevaarlijk.

De Tulp is een Nederlands icoon. Een geliefde bloem in kleuren die je niet voor mogelijk houdt.

Het moge duidelijk zijn. Bloemen inspireren: Kijk snel naar alle mooie lichtbloemen van Coloured by Art© !

Bloemen in glas om altijd van te kunnen genieten. Bloemen in sereen wit, tere pasteltinten of juist felle kleuren. Kelken van glas die niet verwelken, maar duurzaam zijn.

 Wat is jouw lievelingsbloem?