Betoverende Art Nouveau Tiffany lamp!

28 november 2022 10:00
Al eeuwen lang motiveren planten en bloemen tot het creëren van kunstwerken. Rondom 1900 werd in Frankrijk École de Nancy opgericht, waar beroemde kunstenaars zoals Louis Majorelle en Émile Gallé zich verenigden om de florale vormen van de Art Nouveau tot het hoogste niveau te brengen.

Deze Art Nouveau Tiffany lamp van Coloured by Art© heeft een brons gepatineerde organische groeivorm als armatuur. De stengel verrijst gracieus en natuurlijk uit het wortelgestel. Prachtig! Het sierlijke blad (met gebogen glas) in groen met wat rood laat decoratieve nerven zien. Exotisch en zeer artistiek. Een lamp als kunstwerk.

De lamp heeft als inspiratie bron de Alocasia die van nature groeit in de tropische bossen. Reusachtige bladeren zijn kenmerkend voor deze plant, die zelfs schaduw kunnen bieden tegen de felle zon of als dak voor de regen kunnen fungeren.

Urban Jungle: Planten in huis is een trend. In de winter zit men meer binnen en wordt de natuur gemist, daarom is groen in het interieur voor veel mensen belangrijk.

Deze Alocasia Leaf lamp is een mooi cadeau voor de Kerst. Na de feestdagen kan er echter nog lang van genoten worden.