De Tiffany Tuschinski's van Coloured by Art©

24 augustus 2023 12:00
Kleurig, kek, kundig gemaakt en origineel. De Coloured by Art© Tuschinski lampen van Art Deco Trade zijn inmiddels bekend en beroemd. Het begon in 2017 met een exentrieke tafelamp in de vorm van een kubus. Inmiddels is de collectie uitgebreid met kroonluchters, plafonnières, een wandlamp en hanglampen.

Koninklijk Theater Tuschinski (ook wel Pathé Tuschinski) is een bioscoop met zes zalen in de Reguliersbreestraat in Amsterdam. De bioscoop is wereldberoemd en zelfs in 2021 uitgeroepen door Time Out (Tijdschrift dat werelwijd wordt verspreid) tot de mooiste bioscoop ter wereld!

Het theater werd in opdracht van Abraham Tuschinski gebouwd en werd op 28 oktober 1921 geopend. Het gebouw is een ontwerp van de architect Hijman Louis de Jong.

Theater Tuschinski werd gebouwd in de Amsterdamse School stijl, een eigenzinnige vorm van Art Deco waarin ook Art Nouveau motieven zijn te herkennen.

De Amsterdamse School kenmerkt zich door gebruik van expressieve en fantastische vormen, verwant aan het expressionisme.

Vanwege de fascinatie voor het Tuschinki Theater heeft Art Deco Trade met haar team prachtige Tiffany lampen vervaardigd naar eigen ontwerp, met de Amsterdamse school als inspiratiebron. Zie onze serie!

Tuschinski Theater, Amsterdam