Dit is de beste verzorging voor een Tiffany lamp

18 februari 2019 13:55
Tiffany Coloured by Art© producten zijn prachtig om te zien door de vele kunstige, gekleurde stukjes glas. Dat vereist goede verzorging!

Een laagje veiligheid 

Het glas wordt na de productie voorzien van een beschermingslaagje op basis van olie. Zo krijgt het glas een prachtige glans en is het product extra goed beschermd. Hierdoor kan het glas vettig aanvoelen.

Pas op: gebruik geen agressief reinigingsmiddel om de olie te verwijderen. Het teveel aan olie kan het beste verwijderd worden met -raar maar waar- een natuurlijke olie. Zo wordt het soldeerwerk opgefrist en is het glas niet meer vet. Het Tiffany kunstwerk kan na verloop van tijd zo nu en dan worden opgefrist met een vochtig doekje en een mild reinigingsmiddel, bijvoorbeeld een beetje vaatwasmiddel.  

Afbeelding ter illustratie.   Tiffany Hanglamp Jade

Wat voor olie kan het beste gebruikt worden? 
Natuurlijke olie reageert het beste op de stukjes koperfolie/lood. Hier kan gewone olijfolie of sla olie voor worden gebruikt. Art Deco Trade biedt ook een natuurlijke olie aan. Na het schoonmaken kan de olie opnieuw worden gebruikt om het soldeerwerk een diepere tint te geven.

Advies op maat

Elk Coloured by Art© product wordt geleverd met een certificaat en een passend onderhoudsadvies. Neem bij vragen contact op via 085-3036348, stuur ons een e-mail of bezoek op afspraak de showroom in Lexmond. Wij staan u graag te woord! Vergeet ons vooral niet te volgen op FacebookInstagram en Pinterest om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.