Art Deco Trade Reisgids | Deel 2 Parijs en Amsterdam

24 juli 2019 15:20
Zomertijd, vakantietijd! Art Deco Trade brengt u in zomer- en reissferen met de reisgids. Het tweede deel van de guide laat de populaire modellen zien die aansluiten bij de Franse en Nederlandse hoofdstad. De stad van de liefde en de stad van de grachtengordels... Laat u inspireren en lees meer over onze zomeropeningstijden.

Parijs

French Art Deco Tiffany Plafonnière BlueWie door Parijs struint, ziet overal Art Deco-invloeden. Van het Trocadéro en het Palais de Tokyo, tot het zwembad La piscine des Amiraux. Het is dan ook de stad waar in 1925 de Art Deco stijl ontstond. De French Art Deco Tiffany Wandlamp – of één van de andere lampen uit de serie – doet de romantische stad eer aan door de typische waaiervorm, het klassieke zwarte armatuur en het feestelijke paarlemoer glas.

Amsterdam

De expressionistische vormen van de Amsterdamse School Stijl komen veel naar voren bij Little Tuschinski Tiffany TafellampjeArt Deco Trade. Kijk bijvoorbeeld naar het Little Tuschinski Tiffany Tafellampje, met de typische kleuren warm oranje, geel, groen en grijsblauw. De lamp is ook verkrijgbaar als hanglamp en als wandlamp.

Het Sideboard Diamond is geïnspireerd op de Amsterdamse Meubelfabriek ’t Woonhuys, waar de beroemde ontwerpers Michel de Klerk en Hildo Krop aan verbonden waren. De kast met kubistische vormen ademt Amsterdamse School en is gemaakt van prachtig hout met een licht Esdoorn interieur met drie planken.

 

Amsterdam en Parijs. Beelden: Wikimedia Commons, Unsplash.

 

Zomeropening Art Deco Trade

Waar u ook vertoeft, deze zomer bestelt u eenvoudig en overal –bijvoorbeeld vanaf een zonnig terras- de modellen van Art Deco Trade. Wij zijn de hele zomer geopend zoals gebruikelijk en ontvangen u graag op afspraak in onze showroom. Een order plaatsen is ook via onze website, per mail en telefonisch mogelijk. 

Art Deco Trade heeft een speciale reisgids opgesteld met reistips voor steden die perfect passen bij onze populaire modellen. Lees hier deel 1 met New York en Kyoto. Volg onze kanalen voor de volgende gids, die in het teken staat van Mill Run en Glasgow. 

Een bijzondere en reislustige zomer gewenst!